składowa zapachu
254
korpus
204
metafory
Słowo kluczowe tematu metaforycznego występuje w korpusie 254 razy.
Metafory
- akcenty zapachowe
- akcenty zapachowe, które później złagodniały
- akordem jaśminowym
- akord kawowy
- akordy cyklamenu
- Akordy zapachu cytrusów
- akord zapachowy
- akord zapachowy
- akord zapachowy
- Alkoholowe nuty w perfumach
- bardziej zabijające żywotność zapachu ambry
- bazą zapachu
- bazą zapachu nierozerwalnie splecioną
- bazy zapachu
- cienia przyprawowej słodyczy
- ciepłem woni tabaki
- ciepło zapachu ambry
- ciężkich ingrediencji zapachu
- czarnej atramentowej mroczności zapachu
- czuć czarującą bergamotkę
- Czuję bowiem woń ambry, ale jest to raczej jej zmrożony powiew
- delikatnym zapachem wanilii
- Delikatny zapach geranium
- dla lekkiego podkręcenia całego zapachu
- drzewne i przyprawowe nuty zapachowe
- dyskretnego zapachu kadzidła
- fiołkową nutą zapachu
- gładko pikantne nuty zapachu
- gładko pikantne nuty zapachu przechodzą w łagodniejsze tony
- głowy zapachu
- goryczka zapachu heliotropu
- gorzką nutą zapachową
- grę zapachów kadzidła i piżma
- impulsy zapachowe zza płatków różanych
- ingrediencji perfum
- jest zapach kadzidło, ale niezbyt nachalny
- Kadzidło plecie się z piżmem
- kanał z zapachem kadzidła
- kobiece nuty zapachowe
- kompozycjom zapachowym
- korzenno-karmelowy akord zapachowy
- kropla czarnej atramentowej mroczności zapachu ulanej z Ambre Noir
- kwaskowata nuta
- kwaskowata nuta
- kwaśne owoce miały odgrywać główną rolę w zapachu
- kwaśnych nut zapachowych
- lekkiej owocowej poświaty zapachu
- lekko syntetyczny zapach
- margines zapachu
- mistrzowskich nut zapachowych
- Mocne nuty zapachowe
- mocny korzenno-karmelowy akord zapachowy
- mocny zapach korzenno-karmelowy
- moja miłość do ambry
- może to właśnie tam skryto tę woń żywicy
- nadaniu owocowej poświaty zapachowi
- najwyższych nut zapachowych
- Nie jest to jednak „proste”ukazanie tego aromatu
- Nie potrafię zobaczyć tu tego sławetnego drogocennego aoudu, nie widzę go po prostu
- niewidoczną bazą zapachu
- nitki kardamonu, cynamonu i imbiru
- nutach zapachowych
- nuta kwiatowa
- nutami zapachowymi różanej herbaty
- nuta zapachowa
- Nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa
- nuta zapachowa lawendy i imbiru
- nuta zapachowa łamiąca
- nuta zapachowa rabarbaru
- nutą zapachową
- nutą zapachową kwiatową
- nut cytrusowych
- nut cytrusowych
- nutę zapachową
- nutę zapachową
- nutę zapachową ryby
- nutka zapachu
- nutką świeżości
- nutką zapachową
- nut kwiatowych
- Nuty bazy
- nuty drzewne
- nuty drzewne
- nuty drzewnej
- Nuty głowy
- Nuty serca
- nuty słodkiej pomarańczy
- nuty szeroko obecne w masowych zapachach
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- nuty zapachowe
- Nuty zapachowe
- nuty zapachowej
- nuty zapachowe są wypchane do granic możliwości ciekawymi składnikami
- nuty zapachowe śliwek
- nuty zapachowe trawiasto-przyprawowe
- Nuty zapachowe współgrają
- nuty zapachów cyprysu, grejpfruta i kardamonu
- nuty zapachu
- nuty zapachu
- Nuty zapachu
- Nuty zapachu
- nuty zapachu
- nut zapachowych
- nut zapachowych
- nut zapachowych
- nut zapachowych
- nut zapachowych
- nużącą orientalną słodycz woni paczuli
- odcień zapachu wanilii
- odzierający woń ambry z pulsującego piękna
- oleistości zapachu
- olejek eteryczny pachnie dzikością
- onieśmielających nut zapachowych
- orzeźwiający akord zapachowy
- osłodzonych bardzo delikatnym zapachem wanilii
- ostrość zapachu imbiru
- ostrzejsze akcenty zapachowe
- ożywają nuty zapachowe
- Ów zapach rabarbaru skropiono obficie sokiem cytrynowym, doprawiono odrobiną kolendry oraz dosłodzono lawendą i słodziutkim sokiem z granatów…
- Paczula występuje tutaj w wydaniu nieokrzesanym, przesadzonym.
- pięknie ujęta nuta zapachowa rabarbaru
- pikantne nuty
- pikantne nuty zapachu przechodzą
- pikantnych ingrediencji zapachu
- podkreśla zapach bergamotki
- pojawia się nuta zapachowa
- popisy woni paczuli
- Powitał mnie mocny korzenno-karmelowy akord zapachowy.
- przepiękny orientalny zapach paczuli
- przewianą woń wanilii
- puchata nutka zapachu
- rozwodnionym zapachem cedru
- rozwój słodkiej nuty zapachowej
- Rześki zapach kadzidła
- schłodzoną wonią irysa
- serca zapachu
- serce zapachu
- skoncentrowaną wonią goździka
- skóra zabija te nutę zapachową
- słodki i pieprzny zapach
- słodki zapach paczuli
- słodowość przechodzi w posmaki czekolady
- słodycz zapachu
- słodycz zapachu zostaje przysłonięta przez paczulę
- subtelną nutą zapachową
- szyprowymi nutami zapachowymi
- Takie właśnie grają w perfumach składniki: aldehydy, konwalia, róże.
- ta woń paczuli jest mięsista, gęsta
- To na zapachu sandałowca zbudowano
- towarzyszenia zapachu migdałów
- Towarzyszy im odcień aromatu
- To zapach kardamonu jest odpowiedzialny za chłodny efekt
- trochę zieleni w zapachu
- tworząc ze sobą całość zapachową
- ujawniły się nuty zapachowe
- ułożone wokół ingrediencji zapachu
- wanilią ułożoną
- w głębi zapachu znajduję drewno
- wino częściej raczy nos nutami cytrusa, jabłka i gruszki
- wiszącą w powietrzu słodycz zapachu
- Wiśnie w perfumach to rarytas. Nawet jeśli są, to najczęściej giną w tle innych ingrediencji
- Wiśnie w perfumach to rarytas. Trudno wyciągnąć je na pierwszy plan.
- wodewil prowadzony przez woń paczuli
- wodnista nuta zapachowa
- woni błękitnej
- woni cichej
- wonie paczuli, kadzidła i mchu uciekły w nieznanym nam kierunku
- woń gdyby nie była słodka
- woń niczym pajęczyna oplatają pachnące nitki kardamonu, cynamonu i imbiru
- woń śliwki jednak widoczna
- woń śliwki nieco przyduszona
- woń wanilii gorzkawą
- woń wanilii jest w najlepszym przypadku niestrawialna, w najgorszym - trująca
- woń wanilii od pewnego czasu coraz łaskawiej darzy mnie swoim niewymuszonym wdziękiem
- woń wanilii solidnie przypieczoną
- woń wanilii suchą i skórzastą
- wtórować mu coraz intensywniej zaczyna woń paczuli
- wychyla się woń mocno dojrzałej śliwki
- wygasaniem nut zapachowych
- wyraźny akord zapachowy
- występy gwiazd zapachu – wetiwer, mech i róże
- wyszły akcenty zapachowe
- Ylang ylang dodaje zapachowi troszeczkę pikanterii.
- Ylang ylang jest dosłownie szczypta
- zapachem słodyczy kwiatowego nektaru
- zapach geranium rozświetla środek
- zapach jest łagodny
- zapach kardamonu jest dość cierpki
- zapach karmelu nie jest inwazyjny
- zapach kwiatów pobrzmiewa
- zapach lekko słodki i pieprzny
- zapach nieśmiało wychyla się
- zapachowe nuty zielone
- zapachowi karmelu towarzyszy sandałowiec i wanilia
- zapachowy akord przyprawowy
- zapach pobrzmiewa jedynie w tle
- zapach pokornie służy
- zapach potrafi być męczący,bo tkwi i tkwi i rozłazi się po okolicy i mimo że czas mija on siedzi cały czas ,gnębi ,dusi i nic się nie zmienia
- zapach przyprawowy zapadł się
- zapach przysłonięty szarą kurtyną wypłowiałego, zleżałego kardamonu
- zapach rabarbaru soczystego, świeżo zerwanego i ani trochę mdłego
- zapach róży nie jest podany tak po prostu
- zapach to bukiet kwiecia
- zapach to mocno dojrzała śliwka
- zapach to sandałowa poducha
- zapach to spływające żywicą drewno
- zapach to świeże jabłko
- zapach to wodnista żywica
- zapach to zimna żywica
- zapachu rabarbaru, którego byt trwa niestety za krótko…
- zapach wanilii jest skórzasty
- zapachy piżma i mchu zwyczajowo nadające kompozycjom głębi
- zapachy piżma i mchu zwyczajowo nadające kompozycjom majestatu
- zapachy piżma i mchu zwyczajowo nadające kompozycjom wyrafinowania
- zapachy wetiweru, mchu i paczuli to oryginalna podstawa
- zaś drugi uzupełnia brzmienie akordu zapachowego
- zieleń woni paczuli
- z przydeptaną wonią ambry
- żywa nuta zapachowa

1 z 1
TEMAT: [składowa zapachu] piwa Sally Brown Caffe Barrocco
RAMA ŹRÓDŁOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: typ smaku
RAMA DOCELOWA: ZAPACH
ELEMENT RAMY: składowa zapachu
(...) wybitnie oblepia szkło i wolno opada. Barwa: Czarne, nieprzejrzyste. Zapach: Bardzo dobrej jakości kawa i to świeżo zmielona. Nie ma żadnych kwaśnych nut . Do tego gorzka czekolada, ciemne słody, delikatne estry owocowe i wanilia. Bardzo zbalansowany i przyjemny aromat. Smak: Niska pełnia połączona (...)